ONTDEK HET ARCHETYPE
DE CREATOR


 
De CReatoR
Het archetype de Creator heeft een grenzeloze verbeeldingskracht, behoefte aan zelfexpressie en is resultaatgericht.

 

 

 

 

 

DE CREATOR
De creator heeft een grenzeloze verbeeldingskracht, behoefte aan zelfexpressie en is resultaatgericht.
 

De creator is 1 van de 12 archetypen welke psychologisch zijn onderbouwd door Carl Jung. Wil je echt kloppend beeldmateriaal voor je merk dan helpen de archetypen jou om te ontdekken wat jouw aantrekkingskracht is en hoe deze in beeld te vangen!

Lees hier meer of de 12 archetypen

Ontdek hier welk archetype er in jou schuil gaat!

 
 

Je vindt het Creator archetype onder andere onder vormgevers, fotografen en artiesten. Bijvoorbeeld in de marketing-, design- en technologiebranche. Het zijn de merken die ons verrassen en inspireren en ons helpen ons eigen leven vorm te geven.

Wij zijn groot fan van de creator omdat hij ons leven mooier maakt met hun geweldige innovaties en hij creëert stabiliteit, overzicht en structuur. Door de creator voelen wij ons geïnspireerd en creatief.

 
 

BELOFTE

Vertrouw op het creatieve proces en uit jezelf.

DIEPSTE WENS

Iets van eindeloze waarde creëren.

 

motto

LoGic will Get You fRom A to B. ImaGinaTion will taKe You eveRYwheRe

Gave
creativiteit en verbeeldingskracht

Motivatie
stabiliteit en controle

Tone of voice
uniek, beschrijvend, visueel en rijk aan metaforen

Angst
middelmatige visie en uitvoering, het verlies van inspiratie

Zwakte
perfectionisme, prima donna gedrag

Expressie is de kern, niet een impressie achterlaten.

 


WAAROM WIJ VAN DE CREATOR HOUDEN


Als jij weet waarom we van je houden, kan je daarop inspelen, het gevoel versterken en daarmee makkelijker klanten aantrekken.

Wij houden van de creator omdat hij ons dikwijls weet te verrassen en inspireren. Hij maakt de creativiteit in ons los en wakkert een verlangen aan om onszelf te uiten, wij willen ons uniek en origineel voelen. Want ons leven is beter door hem en zijn innovaties, omdat wij in staat zijn uiting te geven aan onze identiteit. Hij helpt ons ons eigen leven vorm te geven en door hem geloven we dat ooit mogelijk wordt wat nog niet is.

 

Het archetype de creator past bij merken die artistiek zijn of in een creatieve branche opereren. Vaak stimuleren zij met hun product of dienst zelfexpressie en innovatie. Zij helpen klanten hun eigen leven vorm te geven. Creator merken vinden kwaliteit erg belangrijk en bieden hun klant vaak verschillende opties en keuzes.

 
 

 
 

STRATEGIE

Besef dat je klanten kopen wie jij bent
 

 
 

Ben jij een creator?

 

 

Ben jij iemand die overal mogelijkheden in ziet? Met jouw oneindige verbeeldingskracht en vindingrijkheid weet je vorm te geven aan je ideeën? En met plezier maak je nieuwe dingen waarmee je anderen verrast?

Dan zou het zomaar kunnen zijn dat je een creator bent!Wat eeN feeSt en aVontuuR!

Want er zijn al zoveel kleurloze merken. Bijvoorbeeld onder de coaches, met foto's met duinen en blauwgewolkte luchten.

Hoe zorg jij ervoor dat je opvalt, dat jouw merk een onuitwisbare indruk achterlaat. Op een manier die echt bij jou past. Ontdek met de archetypes wat het karakter is van je merk, wat jouw unieke verhaal is, creëer hier passende content en beeldmateriaal bij en je trekt je droomklanten aan als een magneet... 

 

Met beeld dat klopt wordt je pas echt zichtbaar!

 

#BeeldDatKlopt... HOE DAN?

Wat een goed idee, #beelddatklopt... maar hoe ziet dit er dan uit?

Het archetype de Creator laat zich graag op eenzelfde manier in beeld brengen, ontdek hier of de Creator ook klopt voor jou!

Ontdek de rest van het BEELDKOMPAS hier!

Bij de etappe look & feel kijken we onder andere naar sfeer, kleur en locatie.

Voor het archetype de Creator ziet dat er ongeveer zo uit:

 

ONTDEKKEN

Ik heb hierboven in kaart gebracht welke beelden passen bij het archetype de creator. Niemand is puur en alleen 1 archetype, jij dus ook niet! Iedereen heeft zijn eigen unieke mix van archetypen welke echt kloppen. Het is daarom belangrijk dat je voor jezelf ontdekt wat klopt voor jou!

Ben je benieuwd hoe dat er voor jou uitziet? Bovenstaande stappen zijn een klein onderdeel van het beeldkompas, ga op ontdekking met mij en volg het hele beeldkompas!

youR adveNtuRe staRtS heRe...
 
 

Zie de 12 archetypen als jouw wijze raad, waarbij er altijd een paar dominanter en krachtiger aanwezig zijn. Dit zijn de archetypen die je kan omarmen, jouw unieke mix aan archetypen die jou uniek maken!

Het begint allemaal met ontdekken welke archetypen er bij jou aan het roer staan!

 

Of lees hier verder over de andere elf archetypen:

 

 
Deze pagina is gevuld met een heleboel prachtige foto's waar ik de credits helaas niet voor kan nemen. Om goed te kunnen verbeelden welk beeld er bij dit archetype past heb ik ervoor gekozen gebruik te maken van stockfotografie. Yep, je hoort het goed, een fotograaf die gebruik maakt van stockfoto's. Ik ben ervan overtuigd dat je als ondernemer vooral moet laten zien wie je echt bent en waar je voor staat en dat de beelden moeten kloppen en bij elkaar moeten passen. Vooral dat laatste kan knap lastig zijn als je naar stockfoto's gaat zoeken. Zoals ik hierboven laat zien kan dat dus wel met stockfoto's (m.u.v. de foto's van jou). Maar dan is een goede dosis geduld wel nodig. Ik ben bijvoorbeeld 2 dagen per archetype aan het zoeken geweest. Uiteindelijk zal ik alle bovenstaande foto's vervangen met eigen werk.