MaRiSKe KRijgSman


Mariske helpt je om te ontdekken welke vorm van anders bij jou past. Maar ook om de norm: “doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg” te overwinnen, zodat je het lef hebt en er 100% achter staat om het anders te doen. Zodat je opvalt ten op zichtte van je concurrenten en je ideale klant als vanzelf aantrekt.
Mariske is een fotograaf met een sterk gevoel voor wat klopt. De afgelopen jaren heeft ze duizenden zakelijke portretten geschoten (als De Profielfotograaf), waarbij iedereen op zijn eigen manier tot zijn/haar recht kwam. Mariske ontdekte in die tijd dat zelfs het eigen maken van een profielfoto extra aantrekkingskracht oplevert.

 

ANDERS

Mijn drive naar anders werd voor mij bevestigd tijdens 1 van de mooiste reizen die ik heb gemaakt.
Nepal, een geweldig avontuur met Floris en onze moeders. Tijdens onze trekking met tentjes naar 4500 meter, 14 dagen met de benen wagen, kwamen we op plekken waar al zeker een jaar geen toerist meer was geweest. Wij kwamen daar om de Nepalese bergcultuur te ontdekken…, maar het hele dorp rukte uit om ons te bekijken. In deze geweldige bergdorpjes waren wij ineens de attractie, dat heeft mij aan het denken gezet...

Mariske

 

 

Wij vinden hen fascinerend omdat ze anders zijn.
Zij vinden ons interessant omdat wij anders zijn.

Wat maakt anders anders?


Waarom heeft dit zo’n grote aantrekkingskracht op de mens, op iedere cultuur en op alle leeftijden?

 

 

UNIEK

Ik zie prachtige ondernemers en bedrijven, uniek en fascinerend. Maar ze laten het niet zien. Ze communiceren als 13 in een dozijn. Hebben ze nog niet ontdekt wat hen authentiek maakt? Of is het toch te spannend om het anders te gaan doen? Ze willen opvallen, ze willen hun favoriete klanten aantrekken, maar laten precies hetzelfde zien als de buurman. Waarom? Omdat het gras altijd groener is bij de buren? Of omdat de norm: “doe maar normaal, dan…” te diep geworteld is en de sprong te eng?

OMDAT HET KLOPT

Anders doen we niet omdat het moet, niet omdat normaal te saai of standaard is. Anders doen we omdat het beter klopt. Met anders kan je echt laten zien wat jou als ondernemer uniek maakt. Het is precies dat, waarmee de ondernemer zijn ideale klanten kan aantrekken. Pas dan wordt je de ondernemer die zijn droombaan heeft.

 
DaRe tO Be DiffeRenT

We leven in een wereld waarin we veel te kiezen hebben. Het internet heeft een Global Village gecreëerd. De wereld ligt aan onze voeten. Daardoor concurreren we niet meer alleen met de buurman, maar met heel Nederland, Europa, de wereld zelfs… In deze tijd is (online) zichtbaarheid dan ook belangrijker dan ooit.

Je bedrijft loopt best lekker, je hanteert al jaren dezelfde ‘strategie’. Toch zie je ook dat er meer potentie inzit, er begint iets te knagen. Wellicht is er toch meer uit te halen? Maar je weet niet waar te beginnen. Want hoe dan, wat kan wel en wat kan niet, hoe ben ik onderscheidend en durf ik dat wel…?

 

BEELDKOMPAS

Om ondernemers te inspireren ontwikkelde Mariske de MOODBOARD-GAME. Op deze manier biedt zij de ondernemer inspiratie om tot een eigen stijl te komen. Wil je meer dan kan je met het unieke BEELDKOMPAS, tot een merkstrategie voor beeld komen voor #beeldatklopt. Doordat je er gaande weg in gaat geloven, verzamel je ook de moed om je visuele communicatie werkelijk aan te passen. Om het dit keer echt anders te doen!

Als BEELDKOMPASgids is dat waar Mariske naar opzoek is, samen met jou ontdekken hoe we jou en jouw merk op een authentieke wijze zichtbaar kunnen maken. Maar het proces moet ook heel leuk zijn. PICTWIST biedt je een route aan van de gebaande paden zonder dat je kan verdwalen. Je komt altijd met succes op jouw droombestemming aan.

Je merk wordt zichtbaar!