ONTDEK HET ARCHETYPE
DE BUURJONGEN


 

 

 

 

 

 

 
 
DE BUURJONGEN

De buurjongen is lekker down to earth met een no nonsense houding.

 

De buurjongen is 1 van de 12 archetypen. Wil je echt kloppend beeldmateriaal voor je merk dan helpen de archetypen jou om te ontdekken wat jouw aantrekkingskracht is en hoe deze in beeld te vangen!

Lees hier meer of de 12 archetypen

Ontdek hier of het archetype de Buurjongen ook in jou schuil gaat!

 
 

Het archetype de Buurjongen vind je vaak onder de kleine, lokaal georiënteerde bedrijven. Zoals plaatselijke restaurantjes gerund door een (echt)paar. Maar ook lokale winkeltjes. Tevens vind je de Buurjongen onder de ondernemers bijvoorbeeld in de zakelijke dienstverlening, zoals zzp’ers die de rechterhand zijn van de directeur.

 

Het merk met een Buurjongen karakter is er één met kennis van zaken, waarbij je kan rekenen op een eerlijk advies. Hij faciliteert ontmoetingen en verbinding met anderen en is er voor je als je hem nodig hebt, hij staat altijd voor je klaar voor dat ‘kopje suiker’.

 

Bij een Buurjongen zal je je niet snel alleen of buitengesloten voelen, hij laat ons  ervaren wat de waarde is van een échte verbinding. De Buurjongen geeft ons vertrouwen en wij vertrouwen hem. Het is een eigenschap waar veel niet Buurjongen merken jaloers op kunnen zijn. De gunfactor die dit archetype krijgt.

 
 

BELOFTE

Iedereen is gelijk.

DIEPSTE WENS

Verbinding met andere mensen.

 

motto

Kind PeOPle aRe mY KindA PeoPle

Gave
realisme, empathie, authenticiteit, bescheidenheid

Motivatie
erbij horen

Tone of voice
vriendelijk, aardig, bescheiden, eerlijk, praktisch

Angst
elitair gevonden worden, niet welkom zijn

Zwakte
verlies van eigen identiteit in de zoektocht om ergens bij te horen

Beter een goed buur dan een verre vriend

 


WAAROM WIJ VAN DE BUURJONGEN HOUDEN


Als jij weet waarom we van je houden, kan je daarop inspelen, het gevoel versterken en daarmee makkelijker klanten aantrekken.

Het is misschien wel het allermooiste gevoel dat er is, het gevoel dat je goed genoeg bent, gewoon zoals je bent. Als je opzoek bent naar dat gevoel, ga dan met een Buurjongen in zee. Bij het archetype de Buurjongen zal jij je niet alleen of buitengesloten voelen en leer je hoe je ergens bij kan horen zonder jezelf te verliezen, door dus gewoon jezelf te zijn. Hoe mooi is dat!

 

De Buurjongen past bij merken die een no-nonsense mentaliteit hebben. Laten we vooral nuchter met 2 voetjes op de grond blijven, want immers, doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg. Hij heeft ook vertrouwen en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan. Een Buurjongen zal je dan ook nooit belazeren, je kan hem vertrouwen, hij vindt de relatie veel belangrijker dan de snelle verkoop. Het is precies dat wat hem zo echt en oprecht maakt en daarmee onweerstaanbaar voor zijn klanten!

 

 
 
 
 

STRATEGIE

Luister écht naar jouw klant

 
 

Ben jij een buurjongen?

 

 

Ben jij altijd opzoek naar iets dat mensen bindt, zie jij de lijntjes waarmee je mensen kan verbinden? En sta jij op magische wijze altijd op het juiste moment paraat? Dan zou het weleens kunnen zijn dat je een buurjongen bent!

Wat eeN feeSt en aVontuuR!

Want er zijn al zoveel kleurloze merken. Bijvoorbeeld onder de coaches, met foto's met duinen en blauwgewolkte luchten.

Hoe zorg jij ervoor dat je opvalt, dat jouw merk een onuitwisbare indruk achterlaat. Op een manier die echt bij jou past. Ontdek met de archetypes wat het karakter is van je merk, wat jouw unieke verhaal is, creëer hier passende content en beeldmateriaal bij en je trekt je droomklanten aan als een magneet... 

 

Met beeld dat klopt wordt je pas echt zichtbaar!

 

#BeeldDatKlopt... HOE DAN?

Wat een goed idee, #beelddatklopt... maar hoe ziet dit er dan uit?

Het archetype de Buurjongen laat zich graag op eenzelfde manier in beeld brengen. Tijdens het beeldkompas doorlopen we 3 etappes!

Ontdek de rest van het BEELDKOMPAS hier!

Bij de etappe look & feel kijken we onder andere naar sfeer, kleur en locatie.

Voor het archetype de Buurjongen ziet dat er ongeveer zo uit:

 

ONTDEKKEN

Ik heb hierboven in kaart gebracht welke beelden passen bij het archetype de buurjongen. Niemand is puur en alleen 1 archetype, jij dus ook niet! Iedereen heeft zijn eigen unieke mix van archetypen welke echt kloppen. Het is daarom belangrijk dat je voor jezelf ontdekt wat klopt voor jou!

Ben je benieuwd hoe dat er voor jou uitziet? Bovenstaande stappen zijn een klein onderdeel van het beeldkompas, ga op ontdekking met mij en volg het hele beeldkompas!

youR adveNtuRe staRtS heRe...
 
 

Zie de 12 archetypen als jouw wijze raad, waarbij er altijd een paar dominanter en krachtiger aanwezig zijn. Dit zijn de archetypen die je kan omarmen, jouw unieke mix aan archetypen die jou uniek maken!

Het begint allemaal met ontdekken welke archetypen er bij jou aan het roer staan!

 

Of lees hier verder over de andere elf archetypen:

 

 
Deze pagina is gevuld met een heleboel prachtige foto's waar ik de credits helaas niet voor kan nemen. Om goed te kunnen verbeelden welk beeld er bij dit archetype past heb ik ervoor gekozen gebruik te maken van stockfotografie. Yep, je hoort het goed, een fotograaf die gebruik maakt van stockfoto's. Ik ben ervan overtuigd dat je als ondernemer vooral moet laten zien wie je echt bent en waar je voor staat en dat de beelden moeten kloppen en bij elkaar moeten passen. Vooral dat laatste kan knap lastig zijn als je naar stockfoto's gaat zoeken. Zoals ik hierboven laat zien kan dat dus wel met stockfoto's (m.u.v. de foto's van jou). Maar dan is een goede dosis geduld wel nodig. Ik ben bijvoorbeeld 2 dagen per archetype aan het zoeken geweest. Uiteindelijk zal ik alle bovenstaande foto's vervangen met eigen werk.